Παραλίες

Όλες οι νοτιοδυτικές παραλίες του νησιού, είναι εύκολα προσβάσιμες, και πολυσύχναστες. Ο 'Αγιος Γεώργιος, ο 'Αγιος Προκόπης και η Αγία 'Αννα, είναι οργανωμένες με δυνατότητες για διάφορα θαλάσσια σπορ. Στην Αγία 'Αννα και στην επόμενη αμμουδερή και τεράστια παραλία της Πλάκας  υπάρχουν συστάδες με κέδρους, που προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες.

Στη συνέχεια βρίσκονται η Μικρή Βίγλα και το Καστράκι με τις ατέλειωτες αμμουδιές που κατακλύζονται από σέρφερ, ενώ ο δρόμος συνεχίζει για το Πυργάκι και τον Αλικό με τους αμμόλοφους και την δεύτερη γειτονιά των κέδρων.

Η παραλία της Αγιασσού είναι η τελευταία παραλία που συναντάμε στα νοτιοδυτικά του νησιού. Ο όρμος Καλαντού με την ομώνυμη παραλια, βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, σε όχι ιδιαίτερα εύκολης πρόσβασης σημείο, αλλά θα σας αποζημιώσει η φυσική ομορφιά του τοπίου. Από εδώ θα συνεχίσετε για τις πανέμορφες παραλίες του Πανόρμου και της Ψιλής 'Αμμου, ενώ στη Μουτσούνα θα κολυμπήσετε στον Αζαλά και τη Λιγαρίδα.

Από την Κόρωνο ο κεντρικός δρόμος καταλήγει ανατολικά στη παραλία του Λιώνα και βόρεια στον γραφικό Απόλλωνα. Ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τον Απόλλωνα με τη Χώρα, φιλοξενεί τις παραλίες Αμπράμι, 'Αγιο Μάμμα, Χίλια Βρύση και Παχιά 'Αμμο.