Ήπιες μορφές Τουρισμού

Τα Κυκλαδικά νησιά δημιουργούν εξαιρετικά πρόσφορες συνθήκες για την ανάπτυξη οικολογικού τουρισμού. Η αμόλυντη φύση, o χαρούμενος χαραχτήρας των ανθρώπων και η σύσταση μικρών τοπικών επιχειρηματικών οργανισμών προσφέρουν το πλαίσιο για δραστηριότητες όπως ο αγροτουρισμός, η παρατήρηση της σπάνιας ή και ενδημικής χλωρίδας και πανίδας, η περιήγηση σε ιστορικούς ή αρχαιολογικούς χώρους και σε αρχαία μονοπάτια, οι θαλάσσιες δραστηριότητες, η φωτογράφηση, η αναρρίχηση, η εισαγωγή στην Κυκλαδική γαστρονομία, η εξοικείωση με τις τοπικές παραδοσιακές τέχνες κλπ. όλα αυτά αποτελούν πεδίο ανάπτυξης δραστηριοτήτων φιλικών προς το περιβάλλον. Στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της φύσης και της κοινωνίας, να γευτεί ή να αγοράσει τοπικά προϊόντα συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μακριά από συνθήκες μαζικού τουρισμού. Μια γνωριμία με τον τοπικό πληθυσμό συναρπάζει και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.
Εξαιρετικά παραδείγματα μικρών τοπικών επιχειρήσεων βρίσκονται σε όλα τα νησιά όπως πχ.

Οι αγγειοπλάστες της Σίφνου: www.sifnos.gr/en/aggioplastiki.php

Ο αγροτικός συνεταιρισμός γυναικών Κορθίου Άνδρου «Η ΑΓΡΟΜΕΛΙΣΣΑ»: Χρύσα Παπαϊωάννου, Τηλ: 2282062100, 6946918818

Το Καταδυτικό κέντρο Σερίφου «Serifos scuba divers »:τηλ. 22810 52005 και 6932570552 www.serifosscubadivers.gr email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Οι αγροτικές εργασίες της φροντίδας μελισσών, τρύγου και λιομαζώματος του Δημήτρη Γαβαλά στην Ηρακλειά Τηλ: 22850 71565, 6977189903

Ο Αγροτουριστικός ξενώνας της Κέας Red Tractor Farm.Τηλ.: 22880 21346 www.redtractorfarm.com, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού για την Σίφνο.