Παραλίες


Στις παραλίες της Σχοινούσας θα πάτε με τα πόδια,  χωρίς να χρειαστείτε παραπάνω από 20 λεπτά. Η αμμουδιά της Πίσω Άμμου διαθέτει δυο καφέ –εστιατόρια, όπου μπορείτε να γευτείτε νόστιμες σπεσιαλιτέ και να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας με θέα το απέραντο γαλάζιο. Εξίσου όμορφη είναι η αμμουδιά στη περιοχή Τσιγκούρι, όπου υπάρχουν δυο καφέ – εστιατόρια.

Στην πεντακάθαρη παραλία της Χοχλακιάς με τα χοντρά βότσαλα θα απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Καλό θα είναι να έχετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας ή ό,τι άλλο θα χρειαστείτε, γιατί δεν υπάρχουν μαγαζιά.

Οι αμμώδεις ερημικές παραλίες του Αγίου Βασιλείου και της Φιδούς δεν είναι προσβάσιμες και ο μοναδικός τρόπος να φτάσετε εκεί είναι με σκάφος, αλλά το θέαμα που θα αντικρίσετε θα σας ανταμείψει με τα ελκυστικά γαλαζοπράσινα νερά. Υπέροχες μικρές αμμουδιές, χωρίς μαγαζιά, θα βρείτε και στην περιοχή της Αλυγαριάς.

Σε όσους αρέσει ο συνδυασμός του βότσαλου και της άμμου, υπάρχει η μεγάλη παραλία του Λιόλιου, όπου το τοπίο της εναλλάσσεται από αμμώδες σε βραχώδες και βρέχεται από τα κρυστάλλινα νερά της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας.

Στις αμμώδεις παραλίες Αλμυρό, Φουντάνα, Φύκιο και Γέρο Λιμνιώνα μπορείτε να πάτε με τα πόδια. Στην περιοχή Φουντάνα δεσπόζει ένα μικρό κάστρο, του οποίου η ιστορική ταυτότητα παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα. Η Ψιλή Άμμος είναι μια από τις ωραιότερες του νησιού και η μαγεία που εκπέμπει στον επισκέπτη της οφείλεται στο ότι η άμμος καλύπτει όλο το λόφο.