Τοπικές Συνταγές



Δημοφιλή πιάτα της τοπικής κουζίνας είναι το χταπόδι γιουβέτσι, τα ολόφρεσκα ψαρικά και το πασίγνωστο πατατάτο (κρέας στην κατσαρόλα με πατάτες και μυρωδικά). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τυροπιτάκια με μυζήθρα, σαλιγκάρια μαγειρεμένα με τον παραδοσιακό σπιτικό τρόπο, δίπλες και κοπανιστή ενώ για επιδόρπιο επιλέξτε τα παραδοσιακά μελιτίνια.
Το Πάσχα ψήνουν στον ξυλόφουρνο αρνί γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά, και σερβίρουν μελιτίνια (τυροπιτάκια με μυζήθρα, αυγό και ζάχαρη), ενώ στους γάμους και στις γιορτές το παστέλι, τα ξεροτήγανα και το ρακόμελο έχουν την πρώτη θέση.