GreekEnglish (United Kingdom)Russian (CIS)
AmorgosAnafiAndrosAntiparosYarosDilosDonoussaFolegandrosIosIrakliaKeaKerosKimolosKoufonisiaKythnosMakronisosMilosMykonosNaxosParosSantoriniSerifosSifnosSikinosSpecial IslandsSchoinoussaSyrosThirasiaTinos
Βρίσκεστε εδώ: Για τους επαγγελματίες / Τα νησιά / Θηρασιά / Τοπικές Συνταγές

Τοπικές Συνταγές

Συκαμνόγλυκο (Γλυκό κουταλιού με μαύρα μούρα)


Υλικά

1 Κιλό σύκαμνο
800 γρμ. Ζάχαρη
Μερικά φύλλα αρμπαρόριζα καλά πλυμένα
Φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκαμνα πολύ καλά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίζουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε συνεχώς με σουρωτή κουτάλα. Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά και προς το τέλος τη φλούδα και το χυμό λεμονιού για να πάρουν μια τελευταία βράση. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού από σταφ