GreekEnglish (United Kingdom)Russian (CIS)
AmorgosAnafiAndrosAntiparosYarosDilosDonoussaFolegandrosIosIrakliaKeaKerosKimolosKoufonisiaKythnosMakronisosMilosMykonosNaxosParosSantoriniSerifosSifnosSikinosSpecial IslandsSchoinoussaSyrosThirasiaTinos
Βρίσκεστε εδώ: Για τους Δημοσιογράφους / Τα νησιά / Πάρος / Τοπικά Προϊόντα

Τοπικά Προϊόντα

Η Πάρος φημίζεται για το κρασί από τις εκλεκτές ποικιλίες «Μανδηλαριά» (κόκκινο)  και «Μονεμβασιά» (λευκό).  Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πάρος είναι το δεύτερο οινοπαραγωγικό νησί των Κυκλάδων.  Επίσης, η Πάρος παράγει ένα είδος ρακής, τη «σούμα», που συνοδεύει τους μεζέδες. Η παραγωγή της γίνεται το Νοέμβριο και συνοδεύεται με γλέντι στις περιοχές που υπάρχουν παρασκευαστήρια. Επίσης, η Πάρος παράγει Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, ψάρια, λάδι, σιτάρι, κριθάρι, λαχανικά, πατάτες. Φημισμένα από την αρχαιότητα για την νοστιμιά τους είναι τα παριανά σύκα.