GreekEnglish (United Kingdom)Russian (CIS)
AmorgosAnafiAndrosAntiparosYarosDilosDonoussaFolegandrosIosIrakliaKeaKerosKimolosKoufonisiaKythnosMakronisosMilosMykonosNaxosParosSantoriniSerifosSifnosSikinosSpecial IslandsSchoinoussaSyrosThirasiaTinos
Βρίσκεστε εδώ: Για τους επαγγελματίες / Τα νησιά / Δονούσα / Τοπικές Συνταγές

Τοπικές Συνταγές

Κάποια πιάτα από την παραδοσιακή κουζίνα της Δονούσας είναι:

* Το πατατάτο (κρέας κοκκινιστό με πατάτες)
* Ο καβουρμάς (κομμάτια χοιρινού βρασμένα και ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους, λίπος και καρυκεύματα)
* Τα γιαμπράκια (λαχανοντολμάδες)
* Το γεμιστό κατσίκι με ρύζι
* Σούβλη (κρέμα από σταρένιο αλεύρι, λάδι, νερό, αλάτι και ζάχαρη. Παλαιότερα το έδιναν σε μωρά γιατί είχε μεγάλη θρεπτική αξία)
* Οι Χορτόπιτες (μέσα βάζουν σέσκουλα, μάραθο και κρεμμύδι και μετά τις τηγανίζουν)
* Τα αρανιστά (ένα είδος τραχανά),
* Τα κλωστά (τα σπιτικά ντόπια μακαρόνια) και
* Τα πιταρίδια (οι μακριές χυλοπίτες που μαγειρεύονται με γάλα)
* Τα ξεροτήγανα για επιδόρπιο